Knal Rood

Knal Rood

(Rennen of rust)

Bijna vakantie mensen. Nog even knallen om alles klaar te krijgen. Hollen, rennen, vliegen en dan… rust! Tenminste als het een beetje rustig is in je hoofd. Soms holt en vliegt alles daar nog een poosje door. Als het al stopt.

Zo ging het bij mij een paar jaar geleden in ieder geval. Ik was wel op vakantie, maar mijn hoofd niet. Het bleef daar maar draaien. Terwijl ik wel heel hard rust nodig had.
Herken je dat? Ga het dan dit jaar anders aanpakken. Misschien heb je wat aan mijn tips. Natuurlijk met kleurgebruik. ?

Knalrood

Even knallen. Dat kan heerlijk zijn. Snel een hoop werk verzetten, terwijl je echt in de flow zit. Wist je dat rood daarbij kan helpen? Rood in je omgeving zorgt voor energie en gedrevenheid. Zodat jij je doel kan behalen. Een vuurrode wand bij een werkplek kan helpen. Op je slaapkamer is het zeker géén aanrader.

Mensen in rode kleding stralen energie uit. Roodliefhebbers nemen makkelijk de leiding en kunnen snel beslissen. Hun (werk)tempo is vaak hoog.  Daarentegen kunnen ze ongeduldig en pusherig zijn en loopt de spanning snel  op. Om die spanning kwijt te raken helpt sporten. Sporten doen ze dan ook graag.

Als jij een roodliefhebber bent dan helpt het dus om alvast wat op te slomen vóór de vakantie. Plan ruim van te voren geen deadlines meer. Sport een keertje extra en waan je af en toe alvast op je vakantiebestemming. Dan start je een stuk rustiger met je vakantie.

Groen moet je doen

Een andere kleur die je juist helpt om alvast rust te brengen is groen. Dit zal je vast niet verbazen. De natuur, het groen maakt ons rustiger. Zelfs het zicht op ‘groen’ vanuit een kantoorraam of klaslokaal zorgt voor meer rust. Ook planten in een werkruimte hebben dit effect. Drie keer raden welke kleur dus prettig is voor een slaapkamer. ?

Mensen in groene kleding stralen rust uit. Als een leerkracht een groene trui draagt zorgt dit voor een kalmerend effect op de klas.
Groenliefhebbers zijn mensen waar relaties heel belangrijk voor zijn. Ze hebben een hekel aan ruzie en gedoe en zijn meestal goede bemiddelaars. Ze houden van samenwerken en zijn evenwichtig. Ze kunnen ook conflict mijdend zijn en komen niet altijd goed voor zichzelf op, omdat ze bang zijn egoïstisch over te komen.

Klaar met knallen?

En wat nu als je even helemaal klaar bent met ‘knallen’? Als je helemaal op bent? Het woord ‘werk’ niet meer kan horen. Misschien wel helemaal klaar bent met de baan die je op dit moment hebt. Zou de vakantie dan helpen? Zou hij lang genoeg zijn om op adem te komen? Neem dit gevoel in ieder geval serieus.

Wandelen in de natuur zorgt ervoor dat onze hartslag daalt en we als vanzelf rustig(er) worden. Benut de vakantie om een start te maken met het bedenken van hoe je echt zou willen leven. Door te onthaasten, even afstand te nemen van je drukke leven. Door de natuur in te gaan heb je sneller duidelijk wat je na de vakantie anders wilt of wat je volgende stap gaat worden.
Durf te dromen. Stuur alle leeuwen en beren het bos in. En let heel goed op waar je blij van wordt. Dat zijn soms maar hele kleine dingen. Maar die kleine hintjes kunnen enorme eyeopeners zijn.
Iedere dag knallen houdt geen mens vol. Je bent echt niet de enige die uit de ratrace wil stappen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *