Meisje met de parel (s)

Verschil van mening over Stijl

Nog maar net was ik gestart met de opleiding voor kledingstyliste. En ó zó onzeker over mijn eigen stijl. Want daar ontmoette ik natuurlijk alleen maar mensen die het allemaal helemaal precies wisten. Die er allemaal helemaal perfect uitzagen. En ik zag er níet perfect uit. Niet zoals het HOORT!

De opleiding was leuk! Mijn medecursisten ook en toch … Iedere keer als ik weer naar school ging stond ik voor de kast en vroeg me radeloos af: wat moet ik aan?!

Want ik leerde daar heel veel. Ik leerde ook dat er heel veel niet klopte in mijn kast. Bretonse streepjes maken mij kleiner en ik ben al niet zo groot. En onder sneakers zitten geen hakken en dat moet eigenlijk wel bij mij. Maar… ik hou juist zo van die streepjes. En ik hou helemaal níet van hakken (bij mij dan).

Totdat we op een dag van alle dames van de opleiding op moesten schrijven wat haar kledingstijl was. Daar zijn er namelijk verschillende van:

  • Chic/Elegant
  • Casual
  • Klassiek/Business
  • Trendy
  • Romantisch
  • Excentriek

Leuke opdracht. Natuurlijk moest onze docente meedoen, vonden wij. Zij moest ook vertellen wat onze stijl was. Yes! Dacht ik. Nu ga ik het horen, want zelf wist ik het niet zo heel goed, maar zij wist het natuurlijk wel. Zij weet alles!

Nou ja… toen vertelde ze het. Ik had een klassieke stijl. Huh? Beelden van pumps en donkerblauwe plooirokjes vlogen door mijn hoofd. Ik? Klassiek? Ik hield toch van sneakers en van streepjes? Toch niet …
Geen paniek, dacht ik. Vraag gewoon waarom dat ze dat vindt!

Irma? Waarom vind jij mij een klassiek type?: vroeg ik. “Omdat jij altijd pareloorbellen in hebt” was haar antwoord. Aha! Dat was het dus! Wat een eyeopener!

Je begrijpt dat ik meteen naar de winkel ben gegaan en allerlei leuke andere oorbellen ben gaan kopen. Niet omdat er iets mis is met pareloorbellen. Helemaal niet! Ik draag ze nog steeds. Ook bij mijn streepjes en sneakers. Als ik daar zin in heb. Maar ik draag nu ook andere.

Ik weet nu beter wat mijn stijl is. Een beetje klassiek misschien, maar dan toch gecombineerd met stoer. Of stoer met een heel klein beetje klassiek, met pareloorbelletjes, dus.

Dat kan namelijk heel goed. Een beetje kant maakt je stoere outfit net iets vrouwelijker.
Sneakers maken je nette rok minder klassiek.
Cowboylaarsjes maken je romantische jurkje net ietsje stoerder.

Dus durf te combineren! En durf je niet? Combineren kun je leren!
Eventueel van mij.

One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.