De clutch kwijt?

De clutch kwijt?

Nee ik weet precies waar ik mee bezig ben.

Ik val maar meteen met de deur in huis. Dit is de allerlaatste blog van de Stijljuf.
Nee, ik stop niet met ondernemen. Maar de Stijljuf stopt wel. Nu denk je misschien: ‘ze is volledig de kluts kwijt!’ Nee, dat ben ik niet en ik zal het verder uitleggen. Ik beloof ook dat ik in deze blog (de allerlaatste) stijltips zal geven. Over tassen. Vandaar die clutch. 😉

Alweer bijna vier jaar geleden startte ik met de Stijljuf. Dat was naast heel erg leuk ook heel erg leerzaam! Want lieve mensen wat heb ik inmiddels een hoop kennis over ondernemen in mijn rugtas zitten.
Ik begon volledig blanco in de veronderstelling dat de klanten vanzelf wel aan de bel zouden trekken. Helaas, dat was een kleine vergissing. Al doende leert men en eerlijk is eerlijk… ik heb ook een fijne coach gehad in dat eerste jaar. Dat kostte wel wat, maar het leverde uiteindelijk veel meer op.

Ik vond mijn draai, ik vond mijn klanten en ik vond het allemaal heel erg leuk. Totdat… het ineens weer een beetje zwaar begon te voelen. Alsof ik weer een baas had. Hoe dat nu weer precies kwam zal ik je besparen, maar eigenlijk was ik gewoon een beetje mijn eigen strenge slavendrijver geworden. Daarnaast was ik even vergeten wat mijn grootste kracht was. Die zette ik niet meer in. En dan gaat het dus niet goed aflopen. Voor mij niet. Voor jou waarschijnlijk ook niet.

Als je je talenten volledig kunt benutten dan word je gelukkig van je werk. Dan worden anderen gelukkig van jou, omdat jij dé aangewezen persoon bent om hen te helpen. Maar ik zette iets niet meer in. Niet genoeg in ieder geval. Daar komen brokken van. Gelukkig vielen die brokken heel erg mee, omdat ik op tijd aan de rem getrokken heb. Ik ben heel snel na gaan denken: ‘hoe nu verder?’ Back to the basics. Mijn basics. Daar hoort dus creativiteit bij. Ik ben niet zo goed in breien en haken overigens. 😉

Maar ik ben wel heel goed in motiveren en enthousiasmeren. Ik laat mijn klanten ontdekken en écht voelen waar ze goed in zijn. Verder draag ik graag mijn kennis over en dan zo praktisch en aansprekend mogelijk. Maar het allerliefste denk ik creatief mee. Ik zie altijd en overal mogelijkheden!

En dat ga ik dus doen! Ik ga het allemaal combineren in mijn nieuwe bedrijf. De naam is nog even geheim. Maar wat ik precies ga doen dus niet.
Ik ga moeders die al heel lang het verlangen hebben om voor zichzelf te beginnen helpen. Helpen met het opzetten van de basis voor dat droombedrijf. Zodat ze hun kennis en talenten in kunnen zetten om anderen te helpen. En dan op zo’n manier dat het goed te combineren is met hun gezin.

Ben jij zo’n moeder? Wil jij een coachpraktijk starten of misschien wel een B&B? Of weet je helemaal nog niet precies wat? Dan kan ik je helpen! Ik heb zelfs een mooi aanbod voor je, want binnenkort start ik een pilot voor drie vrouwen. Komt dit precies op het juiste moment? Voel jij een ‘Ja, dat wil ik!’ Stuur me dan een mailtje. Dan vertel ik je meer.

 

En nu de tips voor welke tas precies bij jou past!

De vorm(en) in je gezicht en lichaam bepalen mee welke vorm tas mooi bij je staat. Heb je veel ronde vormen in je gezicht? Dan is een tas met ronde vormen en van soepel materiaal het mooist voor jou.

Heb je juist een rechte neus, wenkbrauwen en een strakke kaaklijn? Dan zijn tassen met rechte vormen en stevig materiaal meer geschikt voor jou.

Ook de lengte en grootte van je lichaam heeft invloed op de perfecte tas. Als je lang of fors bent is een kleine tas niet mooi. Probeer een tas te vinden die past bij jouw postuur. Bij een kleine vrouw staat een kleine tas mooi, bij een grote tas valt ze in het niet. Zoiets als: ‘tas waar ga je met die vrouw naartoe?’ 😉

 

Waar je de tas draagt daar trekt de blik van iemand naartoe. Zeker als het een opvallende tas is. Je tas kan opvallen door kleur, maar ook door de vorm of materiaal.
Zorg er dus voor dat je je tas op een plek draagt waar jij het niet erg vindt dat de blik naartoe getrokken wordt. Een crossbody die op je heupen valt is geen enkel probleem. Alleen als jij jouw heupen te breed vindt (meestal ben jij de enige die dat vindt 😉) is het niet handig om daar ook een tas te dragen. Draag dan bijvoorbeeld een tas aan je hand. Dan hangt de tas ter hoogte van je knieën. Als jij vindt dat je een te volle borst hebt draag dan geen hobomodel tas. Kortom draag een tas op een plaats die jij wilt accentueren.

Zorg dat de kleur past bij jouw kleurenpalet. Zorg ook dat de tas past bij jouw kledingstijl. Geen dramatische glittertas naast je sportieve outfit. Geen rugtas bij een mantelpakje.

Ik hoop dat jullie hebben genoten van alle tips en dat je er ook iets mee kunt natuurlijk.
Wil je blijven volgen wat ik ga doen? Volg me dan op Instagram. Daar ben ik actief en deel ik veel.

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het trouw lezen van mijn blog!

En mocht je een zus, vriendin of collega hebben die al heel lang praat over het starten van een eigen bedrijf? Vertel haar dan over mij. Ik help haar graag. En wie weet is de pilot wel iets voor haar!

Liefs,
Corien

2 Comments

  1. Veel succes met je nieuwe uitdaging
    Wij hebben het goed naar ons zin in het brabantseland
    Gr kees en jannie van wijngaarden de achterbuurtjes

    J van wijngaarden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *