Wat is er aan de hand op het strand?

Over badpakken en bikini’s

Zoals de meeste lezers wel weten hebben wij een heerlijk rustig plekje in Burgh Haamstede. Onze stacaravan is écht ons ultieme buitenverblijfje. Zeker nu de temperaturen maar hoog blijven zijn wij hier te vinden. Zeeland is zó leuk! En… altijd een paar graden minder warm. Wat wil je nog meer? Iedere middag vertrekken we naar het strand om daar heerlijk af te koelen in het zeewindje of in de zee zelf. Ik word daar heel gelukkig van.

Niet alleen van de zee trouwens. Mijn zelfvertrouwen krijgt daar ook altijd weer een flinke boost. Want als ik denk dat ik hier te veel, daar te weinig, dit te kort en dat te breed heb, dan is het strand een verademing. Want dan zie ik ineens dat iedereen hier of daar wel iets te veel of te weinig heeft. Heerlijk! Ik ben niet alleen!

Anderzijds krijg ik aan het strand ook altijd een beetje de Stijljuf-kriebels. Regelmatig vragen mensen of ik niet de neiging heb om bij mensen alleen maar te zien wat er beter kan qua kleur en stijl voor hun uiterlijk. Maar dat valt eigenlijk wel mee. Zo níet op het strand. Daar krijg ik de neiging om broekjes op te hijsen, bikinitops wat strakker te trekken. Labeltjes terug te stoppen die uit een broekje komen piepen. En… om advies te geven! Want tjonge, het kan écht beter met die bikini’s en bakpakken. Dus mocht je nog op zoek zijn naar een nieuwe bikini of badpak? Maak gebruik van de leuke mix en match mogelijkheden. Dan is er altijd wat voor je bij. Hieronder wat tips.

 • Bij een gebruinde huid mogen de kleuren die je mooi staan altijd een tikje feller.
 • Alle kleuren turquoise versterken je (bruine) huid.
 • Lente- en herfsttypes moeten een warme turquoise tint kiezen
 • Zomer- en wintertypes moeten een koele turquoise tint kiezen
 • Vind je jezelf te klein of te stevig, kies voor een streepje in de lengte
 • Vind je jezelf te stevig, maar heb je een lang bovenlijf, kiest dan voor een diagonale streep of een donkere kleur
 • Heb je een lang bovenlijf? Kies dan een hoog bikinibroekje
 • Bij een lang bovenlijf moet je ook niet teveel naar de maat in een badpak kijken. Blijf passen totdat hij goed zit. Waarschijnlijk past een grotere maat beter.
 • Korte benen lijken langer met hoog opgesneden pijpjes
 • Een streep horizontaal ter hoogte van je taille creëert meer taille
 • Horizontale plooitjes op de buik verdoezelen een buikje
 • Heb je een wat zwaardere buste, koop een bikini of badpak van goede kwaliteit bij een lingeriezaak eventueel met horizontale plooitjes in de top
 • Een lichte kleur zorgt ervoor dat je steviger lijkt
 • Een donkere kleur zorgt ervoor dat je slanker lijkt
 • Knip labeltjes die uit je broekje kunnen piepen er gewoon uit, anders loop je het risico dat iemand anders het voor je terug stopt ?

Ik ga zo weer naar het strand. Ik wens jullie allemaal nog een hele fijne vakantie! Mocht je nog een vraag hebben of een afspraak willen maken? Ik ben gewoon bereikbaar!

One Comment

 1. Hallo Stijljuf…wat vertel je het weer grappig. Ik zie het al voor me gebeuren…hè mevrouw even uw labeltje met maat xxxl terugstoppen hoor en dan zal ik gelijk uw bovenkantje wat beter vast maken. Haha?
  Het is lang geleden dat ik een badpak of bikini heb aangehad.
  We zijn een paar dagen in Westkapelle geweest en ja …gefietst.
  Maar bedankt voor de tip? wie weet laat ik me overhalen?
  Zomergroetjes Corrie

  Corrie de Vos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *