Beter Puur dan Perfect

Niet perfect is ook goed

Puur. Ik vind het een mooi woord. Hoe dat komt? Geen idee. Misschien omdat het een hip woord is. Je komt Puur heel veel tegen. Het was zelfs mijn plan om m’n bedrijf een naam te geven met Puur. “Puur jezelf” of “Puur en Prachtig”. Alleen … de ene naam bestond al heel vaak en de andere naam zorgde voor gedoe met iemand die daar ook zijn zinnen op had gezet. Jammer dan! Ik ben nu heel blij met “de Stijljuf”. Die past helemaal bij mij. Puur bij mij, zeg maar.

Perfect. Dat vind ik een minder fijn woord. Misschien omdat ik een tikje perfectionistisch ben en dat nogal eens stress oplevert. Oók een woord dat je veel tegenkomt trouwens. Alles lijkt wel perfect te moeten zijn. Je mag dan geen fouten meer maken. Ook niet in hoe je eruit ziet.
Maar daar wil ik niet aan mee doen! Dat is níet de reden waarom ik het leuk vind om mensen te helpen met een kleur- of stijladvies. Ik wil mensen helpen om Puur zichzelf te zijn. Niet om een perfect plaatje te creëren. Puur heeft voor mijn gevoel veel meer met je binnenkant te maken dan met je buitenkant.

Jawel, een kleurenanalyse is gebaseerd op jouw buitenkant. Op jouw unieke combinatie van oog-, huid- en haarkleur. Daar is er maar één van. Zelfs in één gezin komt het maar zelden voor dat die combinatie twee keer te vinden is. Prachtig he?

Maar wat ik mínstens zo belangrijk vind, is jouw unieke bínnenkant. Want stel dat felrood voor jouw buitenkant een prachtige kleur is, maar vanbinnen ben je wat teruggetrokken en hoef je niet zo nodig op de voorgrond? Past het dan bij je? Snap je wat ik bedoel? Een perfect plaatje, maar toch klopt het niet. Je hart klopt er niet in mee.

Puur. Ik vind het een mooi woord. Hoe dat komt? Ik weet het! Omdat het authentiek betekent. Echt. Ik hou van álles wat authentiek dus Puur en echt is. Maar ik hou vooral van mensen die Puur zijn. Die zijn lekker zichzelf en je weet wat je er aan hebt. Dat komt niet door hun buitenkant, maar komt door hun binnenkant. En ja, écht waar, je kunt die mooie binnenkant aan de buitenkant laten zien. Dan ben je Puur jezelf! En… Puur ben je prachtig!

2 Comments

 1. Dankjewel Corien voor deze blog…
  Je verwoordt precies waar ik na de kleurenanalyse tegenaan liep. Ik wist me geen raad met een aantal kleuren…en intussen ben ik er achter dat ik die ook niet hoeft te dragen omdat het binnen in mij niet goed voel.
  Ik ben nog steeds heel blij dat jij mij op weg hebt geholpen om anders naar kleuren te kijken wat bij je past.
  Puur mezelf kunnen zijn?

  Ik wens je veel goeds toe in je werk.
  Wees Puur jezelf?

  Corrie de Vos
 2. Wat een gave blog Corien! Puur is prachtig, het is zo belangrijk om dichtbij jezelf te blijven 🙂 In alles! Mooi om te lezen hoe jij dat met jouw klanten doet.

  Heel veel succes!
  Annemieke
  Puurst Ondernemersacademie 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.