De A van Peer

Maak er wat moois van

Een tijdje geleden was ik op een geweldige fair. Er werd van alles verkocht. Leuke selfmade artikelen, brocante en er stond een foodtruck. Je weet wel, zo een met veel te lekkere brownies en cheesecake. Maar er waren ook verschillende stands met niet doorsnee dameskleding.

In een van de stands was het gezellig druk. Het zag er fleurig uit en waar mensen zijn willen mensen wezen. Ik vond de kleding ook leuk, maar nog veel leuker vind ik het om op zo’n moment te luisteren en te observeren. Drie jonge vrouwen (ik denk vriendinnen) snuffelden tussen de kleding en keken voor zichzelf en voor elkaar. “Oh, dit jurkje is écht iets voor jou! Helemaal jouw kleur”, riep de ene. Waarop “de vriendin” antwoordde: “Ja, maar helemaal níet mijn model. Dat is niet geschikt voor een appel.”

De andere vriendin proestte het uit: “Een appel?! Jij bent geen áppel!” Door het gelach en gegiechel kon ik het allemaal niet meer goed volgen, maar uiteindelijk hoorde ik één van de drie zeggen: “Ach wat maakt het ook uit, ik vind het sowieso van die stomme benamingen. Maak er gewoon wat leuks van!” “Ja joh, jij bent een komkommer!” Het gelach van de dames werkte ook op mijn lachspieren. Met een grote grijns op mijn gezicht ben ik weggelopen.

Maar ondertussen vroeg ik me wel af: waar gaat het ook eigenlijk over? Waarom moeten wij altijd vergelijken of in een hokjes stoppen? Je moet tenslotte geen appels met peren vergelijken, toch? Ik vind het in ieder geval helemaal niet vrouwvriendelijke klinken. Voor een man ligt dat toch weer iets anders. Daar kun je gerust tegen zeggen: je bent een toffe peer! ?

Maar nu even serieus. Wat vind jij daarvan? Een peer-model is hetzelfde als een A-silhouet. Een appel model is hetzelfde als een O-silhouet. Wat vind jij vrouwvriendelijker klinken? Wat ben je liever een A of een peer? Laat het me weten. En maak er in ieder geval iets leuks van ?.

En zo is het! Je kunt overal wat leuks of moois van maken!

Heb jij een A-silhouet (of een peer model)? Dan zit het breedste punt op je heupen en dijbenen. In verhouding met je heupen zijn je schouders smaller. Vaak is je bovenlichaam langer en heb je kortere benen.

Hieronder wat kledingtips:

 • Koop tops met een duidelijke mouwinzet, anders lijken je schouders (nog smaller)
 • Draag jurkjes en jasjes met een duidelijke taille
 • Draag een lichte top en een donkere broek of rok
 • Draag schoenen met hakken
 • Draag schoenen in de kleur van je huid
 • Draag geen rechte rokken met een opvallende print
 • Maak geen omslag onder aan je broek

Heb jij een O-silhouet (of een appel model)? Dan mis je een duidelijke taille en als je een kilootje aankomt gaat die meestal meteen rondom je taille zitten. Voor jou is het heel belangrijk om de aandacht altijd te verleggen naar je schouders en je gezicht. Met mooie oorbellen en een leuke sjaal kom je een heel eind.

Hieronder wat kledingtips:

 • Kies voor brede schouderbandjes (geen spaghetti-bandjes)
 • Draag geen riem of ceintuur
 • Draag broeken met een rits in de zij naad
 • Draag geen grote prints op je bovenlichaam
 • Geen tops met een hoge ronde hals
 • Geen (band)plooien vanuit de tailleband
 • Vermijd opgestikte zakken op borst- en taillehoogte

Bovenstaande tips zijn vooral algemene adviezen. Want niemand past in een hokje of vakje. Ik weet jouw lengte, gezichtsvorm of gewicht niet. Jij bent immers puur jezelf. Er zijn veel meer onderwerpen die mee kunnen spelen voor een goed advies. Dus wil je heel graag precies weten wat jou mooi staat? Investeer dan in een stijladvies. Dan maken we er samen iets leuks van.

3 Comments

 1. Haha…geen appels met peren vergelijken.
  Maar appels en peren kunnen per stuk ook weer verschillend zijn. En wat als je figuur en gewicht schommeld? De ene keer een peer en de andere keer een appel?

  Corrie de Vos
 2. Товары, благоприятно воздействующие на окружающий мир являются новым трендом в развитии компаний. В нынешних условиях повышенное внимание к экологии – это основа функционирования и развития компаний. Каждый, кто заботится о окружающей среде способен внести свой скромный вклад.
  Это просто – используйте в хозействе товаров и услуг ГринВэй. К примеру: GreenWay. Компании, воплотившей в деятельности экологический подход к бизнес-процессам.
  ГринВэй предлагает несколько ассортиментных групп экологических товаров.
  – АкваМатик – ультрасовременные комплексы систем для домашней уборки.
  – AVital – безкалорийные смеси для коррекции пищевых привычек и предпочтений.
  – Хэлтберри – ягодные напитки, предоставляют заряд бодрости, незаменимы для использования во время активной умственной и физической деятельности.
  – АйГен – генетические тесты, позволяющие узнать о своем организме много интересных вещей.
  – ФитоШарм – комплексы сухой косметики для тщательного ухода за волосами
  Увидеть весь список цен и стоимости экологических товаров можно в группе соц.сети проекта Гринвэй Эко.
  Если вдруг этот топик попал не в ту категорию объявлений, просим перенести туда, куда нужно такие топики.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *