Mollig

Dik DOEN is pas erg

Erg origineel ben ik met dit onderwerp eigenlijk niet. Iedereen heeft allang zijn zegje gedaan over hoe verschrikkelijk hij of zij het vindt wat er publiekelijk over prinses Amalia gezegd wordt. En ik ben het daar volledig mee eens! Waar ben je mee bezig?  Heb je enig idee wat je zo’n meisje aandoet?!

Zelf was ik ooit ook een mollig meisje. Althans daar was ik zelf van overtuigd. Dat ik mollig was, te dik dus. Sommige meisjes veranderen onder invloed van de puberhormonen ineens in slanke dametjes. Ik niet. Ik kreeg ineens overal rondingen die ik nog nooit gehad had.

Een van mijn magere vriendinnen vertelde mij in het zwembad dat ik zo lekker vadsig was. Zij niet, zij was juist heel erg mager. Zij bedoelde dat ze graag wat molliger wilde zijn. Maar voor mij was het een veroordeling. Ik weet nu nog hoe ik me voelde in mijn zwarte sportbadpak. Dat had ik goed bekeken, want zwart kleedt af (donkerblauw trouwens nog beter) met een wit streepje over de zijnaad (dat maakt ook langer en slanker). Helaas hielp dat zwart en het streepje niet. Ik was vadsig.

Een paar jaar later vertelde mijn vriendje dat zijn vriend mij best wel een leuke meid vond, maar het jammer vond dat ik zo dik was. Ik had het meteen uit moeten maken met dat vriendje natuurlijk, want dat zég je toch niet tegen je vriendinnetje! Maar dat deed ik niet. Ik was lamgeslagen. Ik was vadsig.

Nog even voor de duidelijkheid: ik denk dat ik misschien 56 of 57 kilo woog. Maar vanaf die tijd heb ik mij altijd te dik gevoeld. Dat is pas overgegaan toen ik bijna 50 jaar was! Dat bedoel ik met “heb je enig idee wat je zo’n meisje aandoet?” Het is sowieso niet belangrijk of iemand te veel weegt of niet.

Pas geleden las ik in de etalage van een grote maten kledingzaak een leuke quote: Dik zijn is niet erg, maar dik DOEN! Daar ben ik het dan wel weer helemaal mee eens. Ik hou niet van die blufferige, opgeblazen types. Allemaal gebakken lucht!

Terug naar het begin: Wat zag prinses Amalia er mooi uit op Koningsdag! Haar kleding paste bij haar. Daar was duidelijk over nagedacht. Er was een taille gecreëerd en het schootje verborg een eventueel buikje. De wijde lange pijpen maakte haar langer en slanker. En wie zou niet jaloers worden op die mooie bruine ogen en dat perzikhuidje? Die heeft ze toch puur van zichzelf!

Hieronder tips die mijn vriendin en ik vroeger graag hadden willen weten.

Tips om minder mollig te lijken:

 • Draag strepen in de lengte
 • Maak gebruik van de mode van dit moment: je ziet veel strepen die over de zijnaad van een jurk, rok of broek lopen.
 • Draag diagonale strepen
 • Draag een donkerdere kleur op het lichaamsdeel dat je te mollig vindt
 • Horizontale plooitjes laten je slanker lijken

Tips om minder mager te lijken:

 • Draag laagjes over elkaar
 • Draag strepen in de breedte
 • Draag lichte kleuren op het lichaamsdeel dat je te mager vindt
 • Verticale plooitjes laten je voller lijken
 • Draag kleding met prints

 

Vaak denk je alleen zélf dat je te mager of te mollig bent. In de ogen van een ander heb je heel bijzondere dingen waar zij jaloers op zijn. Dus kijk eens met andere ogen in jouw spiegel! En lukt dat niet? Laat mij een keer meekijken in jouw spiegel. Ik geef je graag je zelfvertrouwen (terug)!

2 Comments

 1. Sorry Stijljuf…een beetje laat met mijn reaktie?
  Wat een eerlijke blog over jezelf…maar het is helemaal waar wat je schrijft. Je kunt de ander zo beschadigen met een opmerking waar niet over na gedacht is…
  Met een positieve opmerking kun je de ander laten stralen…maar een negatieve opmerking geeft een trap na?
  Groetjes Corrie

  Corrie de Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *