De stoute schoenen

Durf jij te laten zien wie je bent?

Schoenen… Ik hou er heel, heeel erg van! Zet mij voor twee etalages. Een van de juwelier en een van een mooie schoenenwinkel en als een magneet word ik getrokken door de etalage van de schoenenzaak. Schoenen zijn voor mij meer dan ‘iets aan mijn voeten’.
Natuurlijk, ze moeten lekker zitten. Maar ik moet er ook iets mee hebben. Daar waar ik met mijn kleding twijfel, omdat het misschien een beetje gek is (in de ogen van een ander…) heb ik met schoenen eigenlijk nooit twijfels. Ze zijn mooi of leuk of wat dan ook. Maar geen getwijfel daarover in ieder geval.

Wat zegt dat over mij? Waarschijnlijk dat ik me met mijn kleding graag aanpas aan de situatie of aan de mensen waar ik mee te maken heb. Natuurlijk is het wel mijn stijl, mijn smaak, maar ik hou rekening met een ander. Dat klinkt een beetje braaf he? Dat klopt, want dat ben ik ook. Maar soms ben ik ook een beetje rebels. En dat zie je dan weer terug in mijn schoenen, in de kleur, in de print. Een beetje stout voel ik me dan. Soms is dat gewoon leuk. En… ik ben helemaal wie ik ben. Braaf en een beetje stout.

Afgelopen weekend trok ik letterlijk en figuurlijk de stoute schoenen aan. Ik kocht schoenen met HAKKEN. Nog nooit gedaan en ik had mezelf beloofd dat ik het ook nooit zou doen. Waarom? Omdat ik het bij sommige dames echt niet vind staan. Dat komt dan vooral omdat ze er niet op kunnen lopen en dat staat zó onelegant! Ik was heel bang dat ik er ook zo uit zou gaan zien.
Terwijl het voor mijn lengte best mooi zou zijn. Maar ook daarin ben ik een beetje rebels. Want ondanks dat ik maar 1.60 meter tel, heb ik daar nooit een minuut mee gezeten. Dus waarom zou ik dan hakken aantrekken? Om zere voeten te krijgen? No way!

Toch ging er blijkbaar een knopje om toen ik deze schoenen zag. Ik vond ze een beetje stoer en toch wel elegant. Door de stevige hak dacht ik dat het me zou lukken om erop te lopen. Na wat tips van dochterlief, hoe ik mijn schouders en rug moest houden, lukt het echt.
Tja… als ik tips geef en ik doe er zelf niets mee… Dus vandaar toch voor gaas gegaan. Mocht je me er mee tegen komen en je vindt het geen gezicht, wil je het dan eerlijk tegen me zeggen?

Maar nu eerst wat tips voor schoenen. Want afgelopen week was het zomaar ineens 20 graden en dan krijg je weer zin in blote voeten in sandaaltjes of andere leuke zomerse schoenen.

Tips voor kleine voeten:

 • Draag schoenen met een puntige neus
 • Draag ballerina’s
 • Draag schoenen met een zo kort mogelijke neus
 • Draag schoenen in lichte kleuren
 • Verticale stiksels of kwastjes op je schoenen geven lengte

Tips voor grote voeten:

 • Draag (hoge) hakken
 • Kies schoenen met een ronde of vierkante neus
 • Draag schoenen in donkere kleuren
 • Draag sneakers met een gekleurde neus (bijv. donkerblauw met witte neus)

Tips voor stevige kuiten:

 • Vermijd platte schoenen. Een hak van 3 cm. geeft al veel effect
 • Kies je toch voor platte schoenen? Zorg dan voor een open neus
 • Draag schoenen met een puntige neus
 • Vermijd bandjes op de wreef, laat veel huid zien
 • Draag onder een rok nooit enkellaarsjes

Tips voor dunne kuiten:

 • Draag schoenen met bandjes rond je enkel
 • Draag schoenen met bandjes over de wreef
 • Draag platte schoenen
 • Draag veterschoenen
 • Draag espadrilles met lint om je been
 • Als je toch hakken draagt, kies dan voor dunne hakken

 

Heel veel plezier van deze tips. Weet je niet welke stijl bij je past? Trek dan de stoute schoenen aan en maak een afspraak voor een Imago advies.

 

One Comment

 1. Wat een leuk schoenenverhaal. Ik heb jou echt nog nooit met hakken gezien, maar wat zal het je mooi staan. Ik moet eigenlijk hakken aan met m’n maat 41, zo leuk, maar ik kan er echt niet op lopen. Passen vaak geen steunzolen in en krijg er zo,n zere hallux valgus in. Helaas passen open neuzen ook niet bij mijn lange tenen. Gelukkig staan sneakers wel in mn rijtje. Lopen zoo lekker en er kunnen ook nog zooltjes in. En breek geen benen, stijljuf , op je hakken. ?

  Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *