Het muffin effect

Goede voornemens 2.0

Gaat het weer over goede voornemens? Nou ja, een beetje wel. Vorige keer zei ik al dat ik me niet zoveel voorneem aan het begin van het jaar, maar wel na de zomervakantie. Dat was afgelopen jaar ook zo. Ik was vast van plan om meer te gaan wandelen. Want dan kan ik ook gewoon af en toe snoepen. Ik weet niet hoe dat bij jullie thuis is, maar hier is het best oneerlijk verdeeld. Ik moet echt mijn best doen om een beetje op gewicht te blijven, terwijl manlief gewoon muffins (en nog veel meer andere lekkere dingen) kan snoepen zonder een onsje aan te komen.
Maar meer wandelen, dat lukte niet. Mijn rug stribbelde tegen. En ik stribbelde tegen om naar de fysio te gaan. Gedoe, kost tijd, dat heb ik niet, enz. Maar ik ontkwam er niet aan. In december toch maar eens gegaan. Niet te geloven, na 5 behandelingen was het zo goed als over. Dus dit jaar had ik een goed voornemen. Eigenlijk twee. Meer wandelen en minder (muffins) snoepen.

Maar goed, het begon al met nieuwjaarsdag. Dan is er natuurlijk iets lekkers bij de koffie. In de eerste week van het nieuwe jaar ben ik ook nog eens jarig, mijn werkgever regelt een nieuwjaarsbijeenkomst met een etentje en binnen diezelfde week werden mijn man en ik nog een keer op een etentje getrakteerd… Ik was 3 weken verder en… geen ons afgevallen en … verder vertel ik maar niet. Wandelen heb ik wél gedaan, trouwens.

Herkenbaar? Ik ga je een beetje helpen om ervoor te zorgen dat er een paar kilo’s afgaan. En nee, niet door dieettips door te geven. Maar wel door je langer te laten lijken.
Zorg in je kleding voor zo min mogelijk lijnen in de breedte. Een lichte kleur top/blouse, een donkere rok, daaronder lichte panty’s en dan weer donkere enkellaarsjes zorgen voor veel lijnen in de breedte (bij de band van de rok, bij de zoom van de rok, bij de rand van het laarsje). Zo verdeel je je lichaam in korte stukjes en daardoor lijk je breder en dus voller.

Door voor een meer ononderbroken lijn in je kleding te zorgen, lijk je langer. Dus kies voor een medium tot donkere top en rok/broek/panty en kies voor vestje of jasje (met V-hals) in een lichtere tint eroverheen. Schoenen in dezelfde kleur als de panty of broek geven ook een verlengend effect.

Draag geen kleding die te strak zit. Kijk niet naar de maat, maar kijk in de spiegel. Wat zie je? Een strakke tailleband? Die zorgt voor het muffin-effect. Zie je het voor je? Een muffin lijkt ook niet helemaal in zijn bakvormpje te passen. Voor een muffin geen probleem, maar dames (en heren) lijken er dikker door.

Te strakke mouwen? Je armen lijken veel voller. Knopen op spanning, zakken die uitstaan, een naad tussen je billen… Allemaal tekenen dat je kleding te strak zit en daardoor lijk je voller.
Zorg dat je broek de goede lengte heeft. Als die te lang is, ontstaan er bij je enkels rimpels in de breedte, die zorgen ervoor dat je benen korter lijken.
Ook de lengte van je rok is heel belangrijk. Een rok mag nooit breder dan lengte zijn. Laat je de zoom van je rok altijd eindigen op het gedeelte waar je benen het slankst zijn als je stevig benen hebt.

Geef je geld niet aan de verkeerde kledingstukken uit. Wij zijn geneigd om meer geld uit te geven voor datgene wat gezien wordt. Maar je kunt beter iets meer geld uitgeven aan een goede beha uit een speciaalzaak. Ten eerste wordt je daar heel goed geholpen en weet je zeker dat je met de juiste maat naar huis gaat. De juiste maat zorgt er weer voor dat je borsten op de goede plek zitten. Als je borsten te laag zitten lijk je breder, waardoor je weer voller lijkt. Een te strakke beha zorgt ook voor teveel rolletjes op je rug en meestal ook voor wat bolling boven je beha uit.

Draag kleding met strepen in de lengte. Ook een jasje dat aan de voorkant openvalt met daaronder een lichtere top heeft het effect van een lengte streep. Een broek met een vouw of een streep aan de zijkant zorgt voor lengte. Dezelfde strepen zie je nu ook op de zijkant van rokjes en jurkjes.
Strepen in de breedte zorgen juist voor meer volume, tenminste als het brede strepen zijn. Maar smalle streepjes kunnen ook voor een laddereffect zorgen. Dus een top met smalle streepjes in de breedte onder een donkerder jasje of vestje heeft weer een verlengend effect.

Ik hoop dat je weer een beetje inspiratie hebt opgedaan. Verder helpt het ook als je accepteert dat je misschien een kilootje teveel weegt. Meestal lukt het lijnen dan ineens wel. En mochten deze tips niet helpen en het lijnen niet lukken? Zoek dan hulp. Ik weet een hele leuke gewichtsconsulente, die je heel graag helpt. Dit is haar website www.voldaan.net. En nee, ze heeft niet gevraagd of ik reclame voor haar wil maken. Ik krijg er ook niets voor. Maar ik gun je gewoon dat je blij bent met jezelf.

2 Comments

  1. Hoi stijljuf…wat een grappige vergelijking met een muffin?
    Doordat ik jurkjes draag zonder taillelijn voorkom ik het muffin uiterlijk. Maar daaronder komt dat gevoel wel eens voor…vooral als ik te weinig water gedronken heb.
    Dankjewel voor de tips? en lekker wandelen is ook goed om je hoofd op orde te houden!
    Groetjes Corrie

    Corrie de Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *