Denk niet in hokjes, maar in hartjes

Over goede voornemens

Een nieuw jaar, een nieuwe agenda. En dan graag een échte. Van papier. Word jij daar ook zo blij van? Nog helemaal mooi met gave foto’s of quotes erin. Ik ben altijd vast van plan om er van het begin tot het eind netjes in te schrijven. Helaas… meestal lukt het de eerste twee weken en dan moet er ineens snel iets in en daar gaat het al mis. Zoals met zoveel goede voornemens. Aan het begin van het jaar heb ik meestal niet zoveel goede voornemens. Na de zomervakantie heb ik er veel meer.

Wel heb ik plannen! Mijn nieuwe agenda is nu al niet leeg meer. Er staan veel leuke afspraken in. Wat dacht je van de vrouwendagen in Giessenburg en Uddel? In maart komt het blad uit waar de Stijljuf in staat en… dan nog mijn plannen! Want de Stijljuf richt zich dit jaar, naast de buitenkant, nóg meer op jouw binnenkant. Ik vond de binnenkant altijd al heel belangrijk, maar ik heb er nu een heel mooi instrument bij om jouw binnenkant te vertalen naar de buitenkant. In de loop van deze maand komt het allemaal op mijn website. Niet meteen, want de websitemeneer is op vakantie naar Afrika. De bofferd.

Ik kan natuurlijk wel een tipje van de sluier oplichten. Het heeft alles te maken met de kleurhartjes die ik gebruik. Het gaat om de kleuren van jouw hart. De kleuren waar je hart een sprongetje van maakt. Die zeggen zoveel over wie je bent. Over waar je goed in bent. Wat je moeiteloos doet. Wat je drijfveren zijn. Wat jouw unieke talenten zijn! Want écht waar, je bent uniek! Wist je dat zelf al?

Als ik aan je vraag: ‘wat is jouw grootste kracht?’ Wat antwoord je dan? Misschien overvalt je nu wel een lichtelijke paniekerig gevoel. ‘Moet ik daar écht antwoord op geven?’ Van mij niet. Maar voor jezelf is het zó fijn om te weten! Want dan weet je ook veel beter welke baan, opleiding, hobby, partner, manier van werken (noem zelf maar op) bij je past.

Heb jij het voornemen om dit jaar dingen anders aan te pakken? Waar gaat jouw hart naar uit? Wij hebben namelijk de neiging om uit te gaan van wat er van ons verwacht wordt. We denken vanuit baan, opleiding, manier van werken die zich aanpast. Aanpast aan… (vul zelf maar in). We denken vanuit hokjes en we stoppen onszelf (en anderen) in een hokje.
Denk eens vanuit je hart. Waar loop jij warm voor? Wat doe je ontzettend graag of moeiteloos? Waar krijg je energie van? Wat zou je het liefst heel de dag doen? Dan ervaar je ineens ruimte. Geen grens van een hokje meer. Last but not least: Wie heeft jou die talenten gegeven? Wat is daar de bedoeling van? Uitdelen, toch?

Mijn plannen hebben dus heel erg met jou te maken. Ik wil je heel graag helpen om jouw kracht te vinden. Om dit jaar te gaan doen waar je goed in bent. Misschien wel om het roer om te gooien. Om je hart te volgen. Een keus te maken en ervoor te gaan!

‘Hoe dan?’ vraag je je af. Je kunt vanaf nu bij mij een persoonlijkheidstest invullen. Hieruit komt jouw grootste kracht of je complete blauwdruk (10 talenten). Net voor welk coaching traject je kiest. Aan ieder talent is een kleur gekoppeld. Zodat je jouw talent met een kleur zichtbaar kunt maken voor jezelf en voor anderen. Er komt zelfs een kleurenanalyse en advies uit, maar dan wel gebaseerd op jouw innerlijk. Het geeft heel veel inzicht in wie je bent. Dat alleen al is zó fijn!

Hieronder zomaar een paar kleuren met hun drijfveer die daarbij hoort. Misschien herken jij je in een drijfveer of droom je ervan om die je eigen te maken.

Groen:           Harmonie en Balans
Blauw:           Vertrouwen en Communicatie
Bruin:            Discipline en Realisatie
Rood:            Passie en Ambitie
Geel:              Identiteit en Duidelijkheid
Zwart:           Onafhankelijkheid en Continuïteit
Roze:             Liefde en Zorgzaamheid

Deze blog is veel te kort om alles uit te kunnen leggen. Veel te kort om duidelijke tips te kunnen geven. Dan zou ik een boek moeten schrijven. Wil je echt meer weten over hoe je keuzes kunt maken op basis van wie jij in je kern bent? Weten hoe jij jouw talenten met plezier inzet in de richting die ten diepste bij je past? En dat ook uitstralen zodat het voor jouw omgeving duidelijk is wie je bent, wat jouw kracht is? Wil je ook zo graag doen waar je voor gemaakt bent, zonder dat je gestrest raakt? Ik wil je heel graag helpen en kom daarom graag met je in contact. Er ligt een heel nieuw jaar voor je, waarin je het anders aan kunt gaan pakken. Volg je hart, dat klopt altijd!

2 Comments

  1. Wat kun je toch enthousiast en origineel schrijven! Het komt vast direct uit je eigen hart…
    Ik wens je veel plezier toe in je werk als stijljuf in 2019.

    Nelleke van den Boogaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *