Wat haal je op je hals?

Wat haal je op je hals?

Waarom je toch naar je intuïtie moet luisteren.

Weet je het wel zeker?! Wat haal je op je hals?! Heeft iemand dat ook weleens tegen jou gezegd? Toen je (wilde) plannen had. Tegen mij in ieder geval wel. Bijvoorbeeld toen ik op mijn zesendertigste aan de deeltijdpabo begon. En nog weer later toen ik rigoureus mijn baan in het onderwijs opzegde en voor mezelf ging beginnen.

Meestal zijn dat soort opmerkingen goed bedoeld. Mensen in jouw omgeving geven om je. Ze willen je beschermen voor teleurstellingen en tegenslag. Dat wil jij ook graag voor jouw dierbaren. Zeker voor kinderen. In de ogen van onze ouders blíjven wij soms dat kleine kind. Dat ben je alleen allang niet meer.

Dat soort opmerkingen zorgen er meestal voor dat je blijft twijfelen en zoeken naar zekerheid en het uiteindelijk toch niet gaat doen. Níet die opleiding gaat volgen of toch níet je baan opzegt. Je weet nu wat je hebt en je weet niet wat het gaat worden.

Ondertussen blijf het knagen vanbinnen en zegt je gevoel iets anders. Je zit niet op je plek of je voelt een enorm verlangen om (ik noem maar wat) jouw organisatietalent in te gaan zetten, want daar doe je helemaal niks mee. Terwijl je er zo ontzettend blij van wordt als je dat wel doet. Maar… is het verstandig?!

Verstand en verstandige keuzes staan heel hoog aangeschreven bij ons. We denken dat op je gevoel vertrouwen gevaarlijk is. Dat zorgt ervoor dat je niet af durft te gaan op een sterk instinctief gevoel. Je gaat dan (door onzekerheid of angst gedreven) bij anderen om raad vragen. ’Wat zou jij doen? Wat vind jij ervan? Is dit een goed idee?’ De kans is groot dat je als antwoord krijgt: ‘Ik weet het niet precies’. Terwijl mensen bedoelen: ‘Ik heb geen flauw idee, want ik ken je eigenlijk niet goed (genoeg)’.

Dus ga het niet meer vragen aan allerlei mensen. Vertrouw op je intuïtie. Want als je heel eerlijk bent klopt die heel vaak. Psychologen zijn er van overtuigd dat intuïtie een supersnel, onbewust proces van associatie is. Denkwerk dus. Alleen wel heel snel denkwerk. Onze hersenen observeren en scannen. Koppelen dan wat ze geobserveerd hebben aan onze kennis en ervaringen. Na deze koppeling vertelt onze intuïtie wat de conclusie is.

Dat kan twee dingen betekenen. Je weet genoeg of onze intuïtie zegt: je hebt meer informatie nodig. Bij het eerste kun je dus gerust op je intuïtie vertrouwen en meteen beslissen. Bij het tweede niet.

Daar is het nodig om verder te kijken en misschien dingen uit te zoeken. Onze intuïtie waarschuwt als het ware. En dan zijn we dus ook weleens eigenwijs. Kopen we toch die jurk die we geweldig vinden. Want bij je (schoon)zusje staat hij ook zo leuk. Maar eigenlijk weet je wel dat hij jou niet flatteert. Na een paar weken moet je dan toegeven: ‘ik had het niet moeten doen’. Met een jurkje is het vervelend, maar als het om iets gaat dat veel meer kost wordt het toch anders.

Voel je dus diep vanbinnen dat je heel graag van baan wilt veranderen of voor jezelf wilt beginnen? Ga het doen! Luister naar je intuïtie. Maar wel eerlijk. Weet je niet precies hoe je het aan moet pakken of wat dan precies bij je past? Ik help je graag.

En dan nu de tips voor de juiste halslijn, zodat je in ieder geval niet meer met de verkeerde jurk, trui of top thuiskomt. Wat de hals betreft dan. 😉

Wanneer is een V hals mooi:

 • Bij een korte hals
 • Bij brede schouders
 • Bij een flinke boezem

Wanneer is een diepe ronde hals mooi:

 • Bij een korte hals
 • Bij brede schouders
 • Bij een flinke boezem

Wanneer staat een col of hoge sluiting mooi:

 • Bij een lange of dunne hals
 • Bij een kleine boezem

Wanneer is een kraagje mooi:

 • Bij een lange of dunne hals
 • Bij een bolling in de boven rug

Wanneer is een boothals mooi:

 • Bij een kleine boezem
 • Bij smalle schouders

Wanneer is een watervalhals mooi:

 • Bij een normale tot flinke boezem

Met een lange ketting over een truitje kun je ook het effect van een V hals creëren.
Een V hals staat weer net iets minder mooi als je ook een scherp V vormig gezichtje hebt. Dan is een ronde hals altijd een betere keus. Maar maak hier geen halszaak van. 😉 Kies voor wat jij dan het belangrijkste vindt.

Ik hoop dat we binnenkort weer gezellig een winkel in kunnen lopen om te shoppen!  Gelukkig ben ik wel gewoon bereikbaar voor al jouw vragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *