Als je te klein bent…

Als je te klein bent…

(of denkt…)

Met een meter achtenvijftig mag ik wel zeggen dat ik klein ben, toch? Voor mijn gevoel heb ik daar eigenlijk nooit mee gezeten. Ik vond het wel grappig of lief klinken als mensen ‘kleintje’ tegen me zeiden. Meestal kan ik niet bij de laatste slagroom in de koeling en heb ik even hulp nodig. Maar ben je dan te klein? ‘Wie niet groot is moet slim zijn’ zei mijn moeder altijd. Een leuke variatie op ‘wie niet sterk is….’.

Als je niet zo lang bent kun je dat slim aanpakken door er optisch iets aan te doen. Door de juiste print te kiezen en te spelen met kleur en kleding. Ook voor je ‘te klein voelen’ heb ik zo een paar tips. Tips om je meer zelfvertrouwen te geven.

Tips om langer te lijken:
Strepen in de lengte geven je optisch meer lengte. Die tip kennen we allemaal wel, denk ik. Maar wist je dat je ook een lengtestreep kunt creëren door over een lichte(re) kleur jurk of top een open jasje of (lang) vest te dragen in een donker(der)e kleur. Zoveel te langer de ‘streep’, zoveel te langer je lijkt.
Een ‘sportstreep’ op je mouw of op de zijnaad van je rok, broek of jurkje zorgt voor lengte.
Ook een scherpe vouw in je broekspijp is in feite een lengtestreepje.
Een lange dunne sjaal om je hals die je los (zonder knoop) naar beneden laat vallen over een (recht) jurkje geeft lengte.

Niet alleen strepen in de lengte maken je langer. Ook diagonale strepen hebben een verlengend effect. Wel iets minder dan verticale strepen, maar het is zeker de moeite waard om eens te proberen.

Wat bij mij ook helpt? Hakken dragen. Mijn zelfvertrouwen groeit daar letterlijk van! Ik doe het niet vaak, alleen als ik weet dat ik het wel kan gebruiken. Ik wilde het eigenlijk niet, heb me er altijd tegen verzet, maar ik ben toch overstag gegaan. Waarom? Lees mijn blog ‘de stoute schoenen’.

Maar wat moet je nu doen als je ‘te klein’ dénkt van jezelf? Dat is dus niet op te lossen met strepen en printjes. Misschien dat het helpt om een dikke streep te zetten door die gedachte… Schrijf het maar eens op: ‘ik stel niet zoveel voor’. Want dát is wat je eigenlijk vindt, als je te klein denkt van jezelf. En zet er een dikke streep doorheen!
Zou het helpen? Misschien wel, misschien niet. Op deze manier heb je in ieder geval voor jezelf toegegeven dat je dit dus denkt. En het is niet leuk om dat zwart op wit te zien staan…

Als je vlak voor een sollicitatie of iets anders belangrijks dat gevoel even hebt, even je zelfvertrouwen kwijt bent, is dat niet vreemd. Een kort stressmoment laat je beter presteren tijdens het gesprek. Maar ik heb wel een tip om je op dat moment gewoon wat ‘groter’ en zelfverzekerder te voelen. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen. Zoek een toilet op en ga daar twee minuten met je armen in de lucht staan (alsof je een overwinning hebt behaald ?) Maak je letterlijk lang! Het doet iets met je, je maakt op dat moment testosteron aan. Ja, ook vrouwen! Daardoor denk je minder klein van jezelf.

Maar wat nu als je het structureel doet? Altijd te klein van jezelf denken?! Dan helpt het enorm om te weten waar jij goed in bent. Wat jou uniek maakt! Vraag het gewoon eens aan familie of collega’s. Stel dat ze zeggen: ‘jij bent altijd zo origineel, of gestructureerd, of goed in luisteren’. Onthoud dat dan! Schrijf het desnoods ook op ?.
‘Ja: zeg je misschien. ‘Dat is wel leuk om te horen, maar die mensen houden van mij of vinden me gewoon aardig ‘, en daarom zeggen ze dat.
Oftewel… een compliment is leuk, maar het werkt maar voor even.

Wil je er écht iets aan doen. Aan dat nare gevoel van je ‘te klein’ voelen? Dan kan ik je helpen om op een leuke laagdrempelige manier aan je persoonlijke ontwikkeling te werken. Met mijn Puur en Pit programma bijvoorbeeld. Dan start je met 3 andere vrouwen aan dit programma, waarna je ook individuele gesprekken met mij hebt. Alles gebaseerd op een (persoonlijkheids)test. Tot nu toe klopten alle uitslagen als een zwerende vinger! Helaas, helaas kan ik nu geen vrouwen ontvangen. En je wilt niet weten hoe erg ik dat vind…

Maar als je zegt: ‘ik wil zo snel mogelijk van dat gevoel af. Ik wil nú weten waar ik goed in ben en mijn zelfvertrouwen een boost geven’! Neem dan contact met mij op, dan vertel ik je over de nieuwe mogelijkheden. Want het kan ook helemaal online. Ik heb al verschillende gesprekken gedaan en iedereen is enthousiast. Zelfs ik ?.

Hieronder de reactie van Marianne:

Nieuwsgierig naar de resultaten van mijn persoonlijke kracht test, drukte ik vandaag op de zoomlink. En wat was het een leuke online sessie. Op een hele enthousiaste manier vertelde Corien me over alle mooie kenmerken van mijn sterkste kracht en ook hoe ik die in balans kan houden. Corien gebruikt kleur om je persoonlijke kracht tot leven te brengen,  en dat maakt dat het echt blijft hangen. Vol energie en trots op mezelf heb ik opgehangen. Veel stof om mee aan de slag te gaan.

Waarschijnlijk blijft de online optie ook na de crisis bestaan, want voor vrouwen die ver bij mij vandaan wonen of een hekel hebben aan autorijden is dit een fijne oplossing en nog duurzaam ook!

Maar nog belangrijker… het is een duurzame oplossing voor jou! Het geeft je zelfbewustheid. Jij weet voortaan wat jouw kracht is!
Of als je voor de uitgebreide versie gaat, dan weet je wat ál jouw talenten en drijfveren zijn. Daar heb je je leven lang plezier van! Nog een kleine tip: bij de helft van mijn klanten betaalt de werkgever het traject. Ze zien het als persoonlijke ontwikkeling. En dat is het ook!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *