Zorgen?

Zorgen?

Blijf goed voor jezelf zorgen!

Wat een vreemde tijden hè? Niets is meer wat het was, lijkt het wel. Je kinderen ineens thuis. Misschien werk je wel in de zorg! Of moet je ineens thuis werken. Of je man. Er valt structuur weg en het zou zomaar kunnen dat je zorgen hebt. Zorgen om mensen die je lief zijn en ziek zijn. Zorgen om zelf ziek te worden. Zorgen om je bedrijf dat ineens helemaal stil lijkt te staan. Zorgen om… vul het zelf maar aan.

Wat ik tegen je wil zeggen is dit: Blijf wel goed voor jezelf zorgen! Doe alsof alles normaal is en je gewoon naar je werk gaat. Verzorg jezelf. Blijf niet in een joggingpak op de bank hangen met ongewassen haren. Ik snap best dat je er soms de moed niet voor kunt vinden, maar als je het wel doet… dan voel je je echt een stuk beter.
Door in een huispak rond te blijven lopen krijg je onbewust het gevoel dat je ziek bent. Door jezelf niet te verzorgen straal je niets positiefs uit.
Als je het dan niet voor jezelf doet, doe het dan voor de mensen om je heen.

Je zult zien dat het werkt. Trek iets vrolijks aan, doe een mooi make-upje op en de mensen om je heen doen ook meteen een stuk gezelliger. Zorg voor een beetje vrolijkheid door iets gezelligs aan te trekken. Dat hoeft echt niet perse iets nieuws te zijn. Duik eens in je kast om te kijken of je daar iets kunt vinden dat het lente gevoel versterkt.

Want… wat is het mooi buiten he? De lente trekt zich nergens iets van aan. Als de zon schijnt, de merels fluiten en de bloesem overal te zien is klaart je humeur ook op, toch? Zo is het ook met iets gezelligs aan trekken. Probeer eens combinaties te maken die je nog nooit gemaakt hebt. Er kan heel veel bij elkaar. En geel… is wel de kleur met het meest hoge ‘opvrolijkgehalte’. En denk je nu: ‘voor mij is er geen kleur geel’. Dan zou je eigenlijk mijn oude blog Citroengeel even moeten lezen. Deze staat vol met tips!

Geel kun je natuurlijk ook toevoegen aan je interieur. Gele kaarsen of kussens. Gele bloemen en dat hoeft niet meteen een héle bos gele bloemen te zijn, maar een paar gele tussen de andere bloemen. Of hang een leuke slingers op van stof. Dat zorgt voor sfeer in huis. Maak het gezellig en zorg goed voor jezelf en anderen.

Werk je trouwens in de zorg of doe je daar vrijwilligerswerk? Wat een kanjer ben jij! Echt! Ik heb zoveel respect voor deze mensen. Jij ook?
Dan kun je meedoen met een hele leuke actie! Deze week krijgen mensen in de zorg of vrijwilligers de kans om genomineerd te worden voor een mooi cadeau.
Als je mij volgt op Instagram of LinkedIn kun je daar iemand nomineren voor een online powergesprek. Een powergesprek is eigenlijk het eerste onderdeel van Puur en Pit. Je ontdekt jouw grootste kracht en de kleur die daarbij hoort, je krijgt een mooi digitaal rapport en een kleurenanalyse gebaseerd op jouw binnenkant. Een super waardevol cadeau zou ik zeggen.

Dus ken jij iemand die je dit gunt of gun je het jezelf? Nomineer deze persoon of jezelf dan op Instagram of LinkedIn. Voorwaarde is dat je mij daar volgt of dat we connecties zijn.

En volgende week is er weer een andere doelgroep aan de beurt. Zolang deze crisis duurt, geef ik iedere week zo’n gaaf cadeau weg. Dus ik zou zeggen… blijf me volgen!

Zorg goed voor jezelf, blijf zoveel mogelijk thuis, maak het gezellig in huis en blijf jezelf verzorgen! Afgesproken? ?

Liefs, Corien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *