Een nieuw begin

Een nieuw begin

Of blijf je zitten waar je zit en doen wat je deed?

Zou jij een nieuw begin willen maken? Dat zou zomaar kunnen. Het is in ieder geval een gedachte waar veel mensen rond deze tijd van het jaar mee rondlopen. Ik ook. We maken de balans op. We kijken vooruit naar een nieuw jaar. En wellicht naar een nieuw begin.
Maar eer het half januari is zit je gewoon in de saaie sleur en is er van een nieuw begin niets te bekennen. Dan ga je weer braaf iedere dag (misschien wel met pijn in je buik) naar je werk. Want ja, de hypotheek moet betaald worden. Toch? Dan ga je niet zomaar iets overboord gooien. Nee, dat klopt. Dus gewoon maar door blijven ploeteren.

Ontdek jouw Pit

Dat hóeft niet. Je kunt er echt verandering in brengen. Door zelf stappen te nemen. Door te gaan onderzoeken wat bij je past. Te ontdekken wat jouw grootste persoonlijke kracht is. Ik noem dat ‘jouw pit’. Waar word jij nu gelukkig van? Hoe zou je dat in kunnen zetten? Privé, in vrijwilligerswerk of juist in je werk? Zou je misschien voor jezelf willen beginnen? Ik kan het je alleen maar aanraden ?. Spannend? Absoluut. Maar zo gaaf!

Jou daar bij helpen is voor mij een vorm van een nieuw begin. Komend jaar wil ik veel meer gaan focussen op dat stuk van mijn werk. Vrouwen helpen om hun persoonlijke kracht en hun drijfveren te vinden.

Ben ik dan weer terug bij af? Heeft het andere werk geen zin gehad? Helemaal niet! Ik heb zo verschrikkelijk veel geleerd de afgelopen drie jaar. Veel meer dan ooit op een HBO opleiding. En ik heb het ook zó naar mijn zin gehad. Nog nooit gaf mijn werk zoveel plezier en voldoening.
Ik gooi het ook niet overboord. Ik blijf kleur- en stijladvies geven, maar dan zit het in een pakket. Als ondersteuning voor jouw persoonlijkheid.

Je begrijpt het al. Het wordt ‘de Stijljuf’ 2.0. Ik blijf gewoon mezelf, maar ik richt me meer op jouw binnenkant. Want daar word ík blij van.
Op dit moment wordt er een nieuwe, grotere ruimte klaargemaakt. Net zo gezellig als de andere trouwens, want sfeer vind ik heel belangrijk. Maar in die ruimte ga ik werken met groepen. Kleine groepjes waarin je van elkaar kunt leren. In een positieve en gezellige sfeer. Als het een beetje meezit hou je er vriendinnen voor het leven aan over.

Website 2.0

Er hangt ook een website 2.0 in de lucht. Met mijn nieuwe aanbod. Maar wel met dezelfde ‘Stijljuf’ sfeer. Daar vind je straks meer informatie over het Puur Jezelf Programma. Over de ‘Jij bent bijzonder’ workshops die ik regelmatig aan mijn keukentafel geef en over de mogelijkheden voor een trainingsmiddag voor een team. Helemaal leuk voor een damesteam!

Een nieuw begin dus. Hoe dat nu zo gekomen is? Omdat ik van blauw hou. ‘Hoe bedoel je? Wat heeft blauw daar mee te maken’? vraag je je af. Ik ga het uitleggen.
Blauw vertolkt mijn grootste persoonlijke kracht. Blauw staat voor betrouwbaar en oprecht zijn. Blauw is respectvol en draagt graag kennis over. Lichtblauw is een vlotte communicator en staat graag voor de groep.

Oranje helpt bij blauw

Als ik bovenstaand stukje lees krijg ik toch een beetje de kriebels, want… Help! Het klinkt bijna saai! Maar iedereen die mij een beetje kent weet dat dat niet zo is. Ik heb een hekel aan saai. Ik hou van vrolijkheid en woordgrapjes. Zonder een beetje luchtigheid en humor zou ik mijn werk niet kunnen doen.
Blauw zou misschien saai kunnen zijn, maar de balanskleur oranje houdt de boel in evenwicht. Met die balanskleur had ik eerst best moeite trouwens. (lees mijn blog ‘Oranje boven’) Uiteindelijk ben ik ook niet alleen ‘blauw’. Er zitten bijvoorbeeld nog twee drijfveren onder. Ik hou van vrijheid en van inspireren. Dus van saaiheid en sleur is geen sprake.

Blauw heeft mij geholpen om weer nieuwe stappen te zetten. Richting een Stijljuf 2.0 die nóg beter bij mij past. Waar ik mijn klanten nóg beter kan helpen. Waar ik nóg blijer van word.

En jij? Wil je ook nieuwe stappen zetten? Loop je al heel lang met het plan om voor jezelf te beginnen of een andere nieuwe start te maken? Ben je benieuwd naar wat jouw pit of jouw complete blauwdruk is? Ik help je graag op die ontdekkingstocht, om je hart te gaan volgen en te gaan doen wat bij je past en waar jij gelukkig van wordt.

Ik wens je alvast een heel gelukkig 2020!

 

P.S. Binnenkort een uitgebreide blog over Blauw mét tips ?

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *