Hou het licht en leuk

Ook voor donkere types!

Nu het buiten toch écht herfst en donker lijkt te gaan worden wil ik het even hebben over lichte en donkere kleuren. Over lichte types en donkere types. Ik had boven dit blog ook ‘Hou het donker en’ tja … zwaar kunnen zetten, maar licht en leuk klinkt een stuk beter als het buiten donkerder wordt toch?

Ben jij licht van haar en heb je een Hollandse huidskleur? Dan is het je misschien weleens opgevallen dat donkere kleuren je nog lichter kunnen laten lijken. Op zich niks mis mee, als je er maar niet bleek van gaat zien. Als mensen aan je gaan vragen of je je wel lekker voelt, terwijl jij kipfit bent, dan is er iets mis. Niet met die mensen ?, maar met de kleuren die jij draagt.

Zeker nu de herfst- en wintercollectie weer in de winkel hangt is het dus opletten. Want in de herfst en winter is de kleding gewoon donkerder van kleur. Deze winter zie je veel donkerbruin (mijn vorige blog ging hierover). Maar gelukkig ook lichtzand, beige en crème tinten. Als je licht van haar en huid bent staan lichtere kleuren mooi.
Helemaal als je ze ton-sur-ton draagt. Dus geen grote contrasten zoals wit/zwart, want in jouw gezicht zijn ook geen grote contrasten. Mits je hele donkere ogen hebt. Dan is het leuk om dit in accenten terug te laten komen. Donkere knopen op een lichte jas bijvoorbeeld.

Voor de donkere dames en brunettes met een blanke huid geldt het tegenovergestelde. Het geldt trouwens net zo goed voor heren hoor. Donkere kleuren staan juist mooi en ook een groot contrast staat vaak prachtig. Pas wel op met zwart/wit! Want een donker herfsttype staat zwart/wit niet mooi. Ben jij dat? Dan kun je beter voor donkerbruin (of een andere donkere kleur) in combinatie met crème of een andere lichte kleur kiezen. Zwart/wit is alleen weggelegd voor echte wintertypes.

Word je nu een beetje somber van het donkere weer buiten, omring je dan met vrolijke (eventueel warme) kleuren. Okergeel en warm oranje tinten vrolijken je op, terwijl het toch prima past bij de herfst en winter. Maar ook gewoon lichte kleuren houden de winterdip een beetje uit je huis. Niet voor niets zijn in Scandinavië de interieurs overwegend licht.

En verder… had jij ook plannen gemaakt om de flow van de vakantie vast te houden? Om het werk en alle andere dingen die ‘moeten’ licht en leuk te houden in plaats van zwaar en donker. Is het gelukt? Geniet je van je baan? Van je gezin, je vrijwilligersbaan? Heerlijk! Houden zo!

Of ben je inmiddels weer teruggezakt in de sleur? Je doet je werk, maar eigenlijk alleen omdat het geld in het laatje brengt. Je doet je werk, omdat je denkt dat dit van je verwacht wordt. Maar heb je het ooit wel echt leuk gevonden? Je kunt toch niet zomaar ineens vertrekken uit je vrijwilligerswerk? Dat is ook heel erg moeilijk! Maar word je er nog blij van? Voelt het nog steeds licht en leuk?

Natuurlijk horen bij werk en gezin en alle andere klussen gewoon dingen die niet leuk zijn. That’s life. Maar als het overwegend zwaar en donker voelt dan zit er iets niet goed. Dan ga je het niet vol houden. Ik weet waar ik het over heb. Zelf heb ik ook (te) lang zo door geploeterd. Daar heb ik geen kleur- of stijladvies voor. Maar wel iets anders.

Je kunt bij mij ontdekken hoe kleurrijk jij zelf bent. Je kunt jouw talenten en drijfveren (weer) vinden. Op die manier krijg je weer helder wat bij je past, waar je gelukkig van wordt en waar je weer energie van krijgt. Het leuke is dat daar toch wél een kleuradvies bij hoort. Een kleuradvies dat past bij jouw binnenkant. Herken jij je hierin? Lees dan meer over het Puur en Fier traject of neem gerust contact met me op voor een gratis inspiratiegesprek. Ik help je heel graag om te ontdekken hoe veelkleurig jij bent en hoe jij die gaven weer in kunt zetten en waardevol kunt zijn voor de mensen om je heen en ondertussen ook energie overhoudt voor nog meer leuke dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *