Het oog wil ook wat

Maar welke bril dan?

Voor mijn gevoel kon het niet slechter uitkomen. Precies halverwege de week waarin ik een zussenmorgen mocht verzorgen voor 8 leuke dames, een vrijgezellenfeest voor 16 jonge dames én ook nog op het podium moest verschijnen voor 60 vrouwen kreeg ik een ontsteking aan mijn oog. Gelukkig wonen we in Nederland en is een telefoontje met de dokter al genoeg om een fijn zalfje te krijgen waardoor de pijn en zwelling best snel weer verdween. Alleen… ik mocht mijn lenzen een poosje niet in. Dat was het ergste! Want… ik heb zo’n verschrikkelijke hekel aan een bril op mijn neus. Het voelt niet lekker (tikkie HSP) en het staat RAAR. Vind ik dan. Net of ik veel kleinere ogen krijg. Ik ben mezelf niet. Denk ik.

Niet iedereen vindt dat. Mijn collega’s op school vroegen: ‘Hé, heb je een nieuwe bril’?! Nieuwe bril? Ik draag nóóit een bril. ‘Oh, nou, maar hij staat je super leuk hoor. Lekker pittig’. Dat hielp gelukkig wel een beetje, want écht… ik voelde me gewoon zó onzeker door dat ding. Ik heb hem al een tijdje. Hij was ook niet zo duur, want ja… het is alleen maar mijn ‘in case of emergency’ bril. Voor het geval er iets met mijn lenzen zou zijn. Maar vooral voor ’s morgens als ik net uit bed ben. Voor eventjes. Nooit erbij stil gestaan dat ik dat ding nodig zou hebben als ik ‘in functie’ zou zijn. Want dan wil je goed voor de dag komen. Het oog wil ook wat!

Het was een goede les. Ik weet weer helemaal hoe het voelt als je onzeker bent over iets aan je uiterlijk. Ik begrijp mijn klanten meteen nóg beter. En daarom meteen wat tips over welk montuur je qua kleur of vorm moet kiezen. Maar ook over een mooi oog make-upje. Niet te veel, maar gewoon om je ogen nog iets mooier uit te laten komen. Zeker als je een bril draagt. Want door een bril met een minsterkte lijken je ogen echt iets kleiner.

Tip 1:
Maak je ogen altijd met dezelfde kleuren op. Pas je oogschaduw niet aan aan de kleur van je kleding. Lipstick en nagellak kun je wel aan je kleding aanpassen. Maar je ogen hebben iedere dag dezelfde kleur. Daarom is het het allermooist om uit te zoeken wat de beste kleuren zijn voor jouw ogen en die gebruik je gewoon iedere dag.

Tip 2:
Laat de kleur van het montuur ondergeschikt zijn aan jouw ogen. Het is jammer als eerst jouw bril opvalt en daarna pas jouw ogen. De kleur van je montuur moet juist de kleur van jouw ogen onderstrepen. Jouw ogen nog blauwer, groener, bruiner laten lijken.

Tip 3:
Op dit moment zie je fijne montuurtjes van goud of zilver. Super hip en leuk. Maar kies voor goud als je een warm type bent (lente of herfst) en kies voor zilver als je een koel type bent (zomer of winter).

Tip 4:
Als je een lange gezichtsvorm hebt mag je bril opvallen, rond zijn (als je ook ronde vormen in je gezicht hebt) en de glazen mogen wat dieper zijn.

Tip 5:
Bij een korte gezichtsvorm (kan rond of vierkanter zijn) moet het montuur niet te opvallend zijn of mag de bril zelfs montuurloos zijn. Het montuur mag ook niet te ver binnen je gezicht vallen, want dan lijkt je gezicht ronder of breder.

Tip 6:
Een A-vormig gezicht (komt bij vrouwen bijna niet voor) vraagt om een vlindermodel of om een duidelijk accent bovenaan het montuur (bij de wenkbrauwen).

Tip 7:
Als je een V-vormig gezichtje hebt is een montuurloze bril ook mooi of een montuur waar de accenten juist laag zitten (op de wangen).

Bovenstaande tips gelden qua vorm dus ook voor zonnebrillen. Ik hoop dat je die lekker veel nodig hebt in je vakantie. Enne… loop je nog te tobben over welke nieuwe bikini of badpak je moet kopen? Lees dan mijn blog ´Wat is er aan de hand op het strand’?

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *