Zebrastreep, panterprint en slangenleer

Alles over dierenprints

Je komt ze overal tegen. In de kledingzaak, woonwinkel en zelfs bij de drogist. Ik zag net een mascara ervan in een IC Paris folder. Dierenprints zijn hip en happening. En eigenlijk is dat al een poosje zo. De tijd dat je deze prints bij dames zag waar je niet op wilt lijken is voorbij. Maar toch… soms blijft dat imago nog wel een beetje rondom de dierenprint hangen, waardoor sommige vrouwen het gewoon niet durven. En eerlijk is eerlijk, je moet wel weten hóe je een dierenprint moet dragen. Je kunt met een dierenprintje alle kanten op. Het heeft in ieder geval alles in zich om een saaie outfit een beetje spannender of hipper te maken.

Een aantal jaar geleden vond ik het ook nog helemaal niks. Totdat ik in de uitverkoop bij de Zara een leuk (kinder)vestje tegen het lijf liep. Dat is dan weer het voordeel als je niet zo groot van stuk bent. Soms pas ik maatje 164/170. Of het nu kwam doordat het een kindervestje was en daarom niet ordinair kon zijn óf doordat het niet het gebruikelijke ‘zwart met camel’ printje was. Ik zag het en was verkocht! Dat was het begin van af en toe een dierenprintje en zelfs een hele jurk.

Als het om schoenen gaat durf ik wel wat. Lees hierover mijn blog ‘de stoute schoenen’. Schoenen (of een tas) zijn bijvoorbeeld een goed idee om mee te beginnen als je een keer een dierenprint wil toevoegen. Kies ze dan wel in de juiste kleur die bij je outfit past. Hou je van een klassieke stijl, dan kies je bijvoorbeeld voor een loafer met een printje. Het model blijft klassiek, maar het printje maakt meteen heel je outfit een stuk speelser. Het tegenovergestelde kan ook: draag witte sneakers onder een klassiek model jurkje of rok met dierenprint. Gedurfd, maar super leuk!

Vind je schoenen nog teveel opvallen, dan kun je ook met een smal riempje en/of armbandje beginnen. Een sjaaltje van zijde in een leuk printje om je hals of aan je tas geknoopt is ook een leuk item om toe te voegen. Op het moment zie je ook veel sjaals in een panterprint waaraan een felgekleurde rand is toegevoegd. Dit maakt de dierenprint meteen een stuk luchtiger en weer heel anders te combineren.

Een paar dingen die je echt moeten weten als het over de grootte, vorm en kleur van de print gaat:

Wat betreft de grootte:
Ben je niet zo groot van stuk, kies dan voor een klein printje.
Ben je meer medium van formaat, kies dan ook voor een medium print.
Ben je juist lang en/of fors, kies dan voor een mooie grote print.

Wat betreft de vorm:
Heb je meer een recht figuur of rechte lijnen in je gezicht, dan past de zebrastreep mooi bij jou.
Heb je meer ronde vormen in je figuur of in je gezicht, dan passen de rondere dierenprints beter bij jou.

Wat betreft de kleur:
Bruin met camel staat geweldig bij een herfsttype. Denk hierbij aan de luipaardprint.
Een dierenprint met vooral zwart als ondergrond staat mooi bij een wintertype.
Grijs, taupe- en zandkleurtinten passen mooi bij een zomertype.
Een lentetype moet ook voor de camel-tinten kiezen, maar de ondergrond moet niet te donker zijn.

Bovenstaande geldt vooral als je de print dicht bij je gezicht draagt. Dus als het om een top of een sjaal gaat.

Heel belangrijk om rekening mee te houden:

De blik wordt altijd getrokken naar een dierenprint. Draag hem dus niet daar waar jij jezelf bijvoorbeeld iets te stevig vindt. Maar draag hem daar waar jij blij mee bent en waar de aandacht op mag vallen.

Ik heb mijn dierenprint jurk in taupe-tinten inmiddels bijna versleten en ben driftig op zoek naar een mooi ander exemplaar. Mocht je er een tegenkomen? Wil je me dan een tip geven?
Weet je, ondanks deze tips, nog steeds niet zo goed wat bij je past? Ik help je graag met een persoonlijk kleur- en/of stijladvies.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *